Antioxidanter

Dessa viktiga ingredienser som håller vår hud ung och fräsch samt håller pigmenteringar och andra ålderstecken borta! Både C vitamin och E vitamin är viktiga antioxidanter. 

C-vitamin – Vår mest kraftfulla antioxidant

Vårt älskade C-vitamin som ger lyster och håller vår hud ung och fräsch. Men C-vitaminet, eller askorbinsyran som det också kan kallas, gör mer än så! Denna supervitamin är en typ av antioxidant som är hudtonsutjämnande och som reparerar skador från solljus och föroreningar. Dagligen utsätts vår hud för fria radikaler och våra celler bryts ned. Just detta kan C-vitaminet stoppa. Även kollagenet stärks upp och huden blir spänslig, slät och du får tillbaka förlorad elasticitet. Denna starka antioxidant gör att vår hud skyddas mot nedbrytning och huden får en fömåga att förnya sig själv. Även hudinflammationer kan lugnas med hjälp utav denna mångsysslare .

Vår hud kan själv dock inte producera detta vitamin, och du kan heller inte äta dig till rätt mängd C-vitamin. Det är därför extra viktigt att man tillsätter C-vitamin på egen hand i sin hudvård. 

På sommaren är det extra viktigt att använda dig av någon typ av C-vitamin, då C-vitamin, ihop med solskydd blir en perfekt match. Ditt UV-skydd boostas av vitaminet, och förhidrar uppkomst av rynkor, förlorad elasticitet, solskador och oxidativ stress. C-vitaminet kan också få en ökad effekt då det används ihop med andra antioxidanter, så som tex. E-vitamin. Även syra ihop med C-vitamin kan hjälpa C-vitaminet att tränga djupare ned i huden. 

Du ska inte börja med C-vitamin i för ung ålder då huden redan är spänstig och fast som det är. Men efter 20+ är det okej att tillsätta C-vitamin i sin hudvårdsrutin. Allt för att förebygga! 

Lyssna gärna på vårt poddavsnitt om just antioxidanter här: Vikten av att använda antioxidanter