KEMISK PEELING

Kemisk peeling är syrabehandlingar som medicinskt förbättrar huden. Syrorna jämnar ut hudens struktur, ger spänst och framför allt en fantastisk lyster. Behandlingen passar alla, men speciellt bra för dig med hudproblem som t.ex. fet/oren hud, förstorade porer, linjer/markeringar, solskadad hud och pigmenteringar. Behandlingen kan göras som en engångsbehandling eller, för bästa resultat, en kur på cirka 4–6 gånger. Rekommendation är att man gör behandlingen i september–april. Vid samtliga behandlingar med kemiska peeler gäller totalt solskydd före, under och upp till en månad efter avslutad kurbehandling med minst spf 30. När du bokar en kur ger vi dig 20% på hela kuren. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation för kemisk peeling då vi hjälper dig att bestämma vilken peel som passar din hud bäst!

INSTRUKTIONER – FÖRE KEMISK PEELING

 • För bästa resultat; vänj gärna in huden med de hemmaprodukter som din hudterapeut rekommenderat under minst två veckor före den första peelingen.
 • Undvik att använda lermask, peelingar eller andra exfolierande produkter under de närmaste 48 timmarna före en behandling.
 • Använd inte brun-utan-solprodukter under de närmaste 48 timmarna före en behandling.
 • Använd inte produkter som innehåller höga koncentrationer A-vitamin under de närmaste 48 timmarna före en behandling.
 • En kemisk peeling utförs ej vid köldskador/herpes eller feberutslag i ansiktet.
 • En kemisk peeling bör inte utföras på solbränd hud.
 • Undvik att vaxa hår i ansiktet under de närmaste 48 timmarna före en behandling.
 • Om du nyligen har genomgått andra typer av behandlingar i ansiktet, så som microdermabrasion, laserbehandling, kemisk peeling, Botox, filler, plastikkirurgi eller liknande, måste huden vara fullständigt reparerad och normaliserad innan en kemisk peeling kan genomföras.

INSTRUKTIONER – EFTER KEMISK PEELING

 • Generellt kan makeup appliceras omedelbart efter en kemisk peeling.
 • Undvik att vistas i stark sol efter behandlingen. Det är mycket viktigt att använda solskydd med hög solskyddsfaktor – minst 30 – i en vecka efter behandlingen.
 • Vänta en dag efter en kemisk peeling innan du använder hemmaprodukter. Använd endast de produkter som din hudterapeut har rekommenderat dig att använda.
 • Använd inte Retin-A eller andra typer av A-vitaminpreparat de närmaste 48 timmarna efter en behandling, om inte annat rekommenderas.
 • Undvik att vaxa hår i ansiktet de närmaste 48 timmarna efter en kemisk peeling.
 • Undvik exponering i ånga, bastu, värmefön och liknande de närmsta 48 timmarna efter en kemisk peeling.
 • Undvik bad i klorhaltigt vatten samma dag som behandlingen utförts.

Våra behandlingar med kemisk peeling

MILD KEMISK PEEL

MASK PEEL 30%

En aha-syrapeel med 10% glykolsyra för allmän uppfräschning av huden. Behandlingen verkar djuprengörande och ger en intensiv uppfräschning av din hud samt ger en jämnare hudstruktur.

MEDELSTARK KEMISK PEEL

MILK PEEL 50%

Denna peel gör dig till festens mittpunkt! Behandlingen ger fantastisk lyster, jämnar ut strukturer och tar bort döda hudceller samtidigt som porer töms och dras ihop och smålinjer smälter bort. Processer djupt ned i huden kickas igång – så som hyaluronsyre- och kollagenproduktion. Milk peel utföres mest av alla peels på salongen.

MEDELSTARK KEMISK PEEL

REJUV PEEL 70%

Effektiv hudföryngring för åldrad, oelastisk och slapp hud. Minskar rynkor, linjer och oregelbunden pigmentering, ger jämnare textur och hudton.

PIGMENTBLEKANDE KEMISK PEEL

MELA PEEL FORTE

En kraftfull behandling för att behandla all sorts pigmentering. Högkoncentrerad formula med en kombination av effektiva ingredienser ger en uppljusande effekt, utjämnande hudton, uppmjukande effekt på linjer samt klarare hy. Mela cream för efterbehandling hemma ingår.

STARK KEMISK PEEL

COSMO PEEL

Djupverkande peeling med TCA, triklorättiksyra, som penetrerar ned till det understa lagret i överhuden. Därför är dessa peels något smärtsamma och kräver ordentligt läkande/skyddande hemmavård. Passar mer åldrad eller rynkig hy. De starkaste peelerna har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också minska ärr, acneärr och pigmenteringar. Finns i fyra olika styrkor. De TCA-peeler vi använder på Grodan är registrerade som medicintekniska produkter, s.k CE-godkända. Tänk på att flagning av huden följer efter denna typ av peeling.

SKIN CEUTICAL KEMISK PEEL

MICROPEEL 20%

AHA-peeling som ger en enhetlig och förbättrad hudton. Hudens lyster förbättras avseevärt, fina linjer och rynkor minskas, huden exfolieras och hudens fuktbalans optimeras och ger en jämnare hud. Bör göras som en kur på 4-6 gånger med 2-4 veckors mellanrum.

SKIN CEUTICAL KEMISK PEEL

MICROPEEL 30%

AHA-peeling som passar en tåligare hud som vill jobba på hudföryngring, förbättrad hudton och jämnare hudstruktur. Huden exfolieras och på linjer och rynkor minimeras. Fuktbalansen förbättras och du får en naturlig lyster. Bör göras som en kur på 4-6 gånger med 2-4 veckors mellanrum.

SKIN CEUTICAL KEMISK PEEL

PIGMENT BALANCING PEEL

AHA peeling för att behandla hyperpigmentering. Hudtonen förbättras och blir mer enhetlig, samtidigt får huden en naturlig lyster. Linjer och rynkor minskas och huden exfolieras och ger en klar och jämn hud. Rekommenderas som en kur på 4-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum.

Kom ihåg

Behandlingen är till för att du ska njuta och koppla av. Du behöver inte prata, vi vill få dig att trivas! Vi ber dig respektera utsatt tid. Vid sen ankomst förbehåller vi oss rätten att korta ner behandlingen. Kom gärna i god tid så att du hinner varva ner och vi bjuder dig på dryck med tilltugg. Det är viktigt för oss att du informerar oss om ditt hälsotillstånd i samband med bokning, till exempel om du äter medicin, har någon allergi eller liknande. Låt oss veta, så kan vi ge den behandling som passar just dig bäst. Avbokning ska göras senast 24 timmar före bokad tid, annars debiteras fullt pris.