för män

Män har ofta en kraftigare hud som utsätts för mycket rakning och kan därför ofta upplevas som torr och känslig. Vi har anpassade behandlingar för just den huden. Vi erbjuder nästan alla våra behandlingar även för män. Kanske vill du ha hjälp med att fixa brynen eller vaxa rygg, då finns vi här.

Våra behandlingar för män

KLASSISK MAN

Män har ofta en kraftigare hud som utsätts för mycket rakning och kan därför ofta upplevas som torr och känslig. Vi har anpassat denna behandling för att få tillbaka fukt och lyster men även en stund för underbar avkoppling. Välkomstmassage, rengöring, peeling, ånga, porrengöring, ansiktsmassage, mask och vårdande dagkräm. Vid tillägg av specialmask: 100 kr

DJUPRENGÖRANDE

För dig som vill fokusera på orenheter. Rengöring, hudanalys, peeling, ånga, porrengöring och mask. Vi använder produkter anpassade för dig.

VAXNING

Bröst: 475 kr

Rygg: 495 kr

FORMNING AV BRYN

NBE KROPP ADD ON

NBE Kropp Add On är en kroppsbehandling som du kan lägga till som en extra behandling samtidigt som din huvudbehandling utförs. Du kan lägga till NBE Kropp Add On till alla Grodans behandlingar som är minst 30 minuter långa. NBE är en behandling som påverkar hela lymfsystemet och aktiverar kroppens egna läkningsprocesser med hjälp utav radiofrekvens.

Lägg till exemplevis:
• Fettreducering
• Cellulitreducering
• Detox
• Lymfdränage
• Slapp hud (mage, armar, ben)

Konsultation sker innan behandling för att ta reda på vad just du vill jobba på.

HUR DU RAKAR DIG

För att din rakning ska bli optimal, försök att inte vara stressad utan det lugnt och sansat.  Använd gärna en ansiktsrengöring innan du börjar raka dig, helst en scrub med korn i. Rengöringen gör att du tar bort fett, smuts och döda hudceller som annars riskerar att göra ditt hår matt och försvåra rakningen.

Genom att fukta din hud innan du rakar dig kommer rakhyveln åt dina hårstrån bättre. Fukten bidrar också till att underlätta rengöringen av din hud och gör även hårstråna mjukare och enklare att skära av. Ett av de bästa sätten är att förbereda och fukta sin hud är genom att inleda med en het dusch. Om man istället väljer att använda handfatet, för att raka sig innan man kliver in i duschen, bör man fukta huden med varmt vatten i cirka 3 minuter för ett optimalt resultat.

För att din hud inte skall bli torr och sträv bör du använda dig av ett rakgel eller rakskum som inte torkar ut din hud.

Vi har ett antal produkter  som skyddar din hud mot rodnad, skärsår och stramhet. För att täcka alla områden på din hud som du vill raka bör du använda dig av runda rörelser.

Har man känslig hud bör man låta rakgelen verka så länge som möjligt och på det sättet göra hårstråna ännu mjukare så att det krävs minimalt med kraft för att raka bort dem.

Innan du börjar raka dig se till att ha ett vasst blad i hyveln. Om du har ett slött blad ökar risken för att du får
skärsår eller att du irriterar huden och får rodnader. Viktigt att tänka på är att ju slöare blad du använder
desto längre tid tar din rakning för att fler drag behövs och desto större är risken för att du skär dig.

För att du ska skapa de bästa förutsättningarna för ett optimalt resultat bör du försöka slappna av. När du börjar raka sig skall du tänka på att låta rakhyveln göra arbetet och inte använda för mycket tryck. Applicera ett lätt tryck och raka med lätta drag. Trycker du för hårt ökar risken för att
du skär dig, huden blir irriterad eller rodnar.

För att ytterligare underlätta och få en behaglig rakning med perfekt resultat bör du försöka sträcka på huden genom att på så vis skapa en jämnare yta för rakhyveln.

Viktigt innan du sätter igång och rakar dig och om du inte står i duschen är att tappa upp vatten i handfatet eller möjliggöra att du
kan skölja av rakhyveln efter varje drag. Genom att skölja hyveln i varmt vatten mellan varje drag får du ett bättre glid och en behagligare
rakning eftersom du minskar risken för att det fastnar smuts på kanterna. Detta gör också att rakbladen inte lika snabbt blir slöa.

När du börjar raka dig bör du börja medhårs. Har du behov av en mer hudnära rakning så kan du i steg två raka dig mot hårväxten. Om du är osäker på vilket håll dina hårstrån växer åt kan du dra din hand över huden för att känna åt vilket håll som ett motstånd skapas. Känner du att ett motstånd uppstår vet du att det är mothårs.

För att uppnå ett så bra resultat som möjligt bör du avvakta med att raka områdena runt läpparna och hakan till sist. Orsaken till detta är att du genom att låta rakgelen verka längre på dessa ställen gör att hårstråna blir mjukare och därmed lättare att skära av och du får en behagligare mer hudnära rakning. Området kring läpparna och hakan är också mer svåråtkomliga och ömtåliga. Försök sträcka på huden genom att sträcka läppen över tänderna för att komma åt hårstråna bättre.

Viktigt att tänka på är att torra hårstrån är mycket svårare än fuktiga hårstrån att skära av. Applicera därför ytterligare rakgel på områden du inte uppnått optimalt resultat på innan du går över med hyveln igen för att minimera risken för skärsår och rodnader.

När du är klar med att ha rakat din hud är det dags att finjustering genom att trimma ditt hår. Det gör du enklast genom att använda dig av en rakhyvel med ett enstaka blad.

För att skapa bra förutsättningar för en behaglig rakning nästa gång bör du efter varje avslutad rakning noggrant skölja din rakhyvel i vatten så att den blir ren och sedan skaka av vattnet. Detta gör också att dina rakblad kommer att hålla sig längre. Var noga med att inte slå rakhyveln mot handfatet för att på så sätt skaka av vattnet då detta kan skada din rakhyvel. Förvara sedan hyveln i den behållare som följde med hyveln i syfte att skydda bladet.

Var noga med att sedan skölja av din rakade hud med rent kallt vatten så att porerna stängs. Detta gör att du får en behagligare känsla i huden efter avslutad rakning. Torka sedan huden med en ren handduk eller klappa huden torr.

Innan du är klar med din rakning bör du för att skapa optimala förutsättningar för en behaglig känsla i din vardag och för din hud applicera en återfuktande kräm. Genom att stryka på en After Shave som omedelbart absorberas av din hud och har en svalkande och lugnande verkan hjälper du huden att snabbt och lätt försluta hudens naturliga fuktskydd för att ge en behaglig känsla och bidra till en slätrakad hud.

Kom ihåg

Behandlingen är till för att du ska njuta och koppla av. Du behöver inte prata, vi vill få dig att trivas! Vi ber dig respektera utsatt tid. Vid sen ankomst förbehåller vi oss rätten att korta ner behandlingen. Kom gärna i god tid så att du hinner varva ner och vi bjuder dig på dryck med tilltugg. Det är viktigt för oss att du informerar oss om ditt hälsotillstånd i samband med bokning, till exempel om du äter medicin, har någon allergi eller liknande. Låt oss veta, så kan vi ge den behandling som passar just dig bäst. Avbokning ska göras senast 24 timmar före bokad tid, annars debiteras fullt pris.