Enkla steg för en felfri makeup

Har du svårt att få till en naturlig enkel makeup med få produkter? Vi har samlat 5 stycken godingar för en fulländad vardagsmakeup som både känns enkel och strålande. Nu efter vinter och mörker är det lätt att känna sig glåmig och lite trist i ansiktet. Kanske har du använt samma makeup under en längre tid och är sugen på lite nytt? Följ dessa enkla steg för att få en strålande lyster igen.

Känner du dig blek denna tiden på året så är vårt tips att prova Marc Inbane, en brun utan sol som är enkel att lägga och som finns i både droppar och i sprayform. 

Steg 1: Primer – välj en primer som passar din hudtyp. Är du mer åt de blanka hållet så väljer du en matterande primer. Är du torr och känner dig glåmig så väljer du en återfuktande primer. Vi på Grodan älskar Hyaluronic Hydra Primer som jämnar ut hudtonen, slätar ut och återfuktar. Samt gört att din makeup sitter hela dagen. 

Steg 2: Välj en foundation som du tycker täcker lagom mycket för din hudtyp. Vår favorit är Light-expert Click Brush Från By terry. Denna produkt har lätt till medium täckning och på applicatorn sitter även en borste som du alltid har med dig. 

Steg 3: Nästa steg är solpuder eller rouge. Detta för att ge mer liv och lite färg till ansiktet.  Du kan antingen välja en produkt som är mer åt det rosa/röda hållet eller om du gillar att se lite mer solkysst ut så kan du välja en brunare produkt. Vi gillar Compact Expert Dual Powder nr 6 – en kombo av två nyanser i en produkt. Denna finns i 6 olika nyanser. Och vi gillar just denna tiden på året att få lite brunare färg. Då känner man sig ofta mycket fräschare. 

Steg 4: Ögonskugga en produkt många drar sig för att använda, men ofat beror det på att man kanske aldrig riktigt fått kläm på hur man lägger en skugga. Denna produkt är en kräm-skugga som är busenkel att lägga. Den finns i 6 nyanser och vi gillar för en vardaglig makeup Ombre Blackstarnr 3 – Blond Opal. 

Steg 5: Läppar – pricken över i till vardags är ett par neutrala läppar. Vi gillar en glansig variant men som ändå har en nude-färg. Lip Expert Glossy Liquid Lipstick nr 2 från By Terry i färgen Vintage Nude är en färg som passar alla som vill se lite mer makeade ut men utan att det blir för mycket pigment.