Hudvård på semestern - vad ska man tänka på?

Nu är midsommar över och många av oss är antingen redan på semester, eller ska snart gå. I år kanske det inte blir så mycket längre resor eller resor utomlands, men jag tror nog ändå många av oss passar på att resa här hemma i år. Så, vad ska man då tänka på när det kommer till sin hudvårdsrutin när man inte är på hemmaplan? 


Behandlingar som är bra att göra innan semestern

Till att börja med vill jag tipsa om behandlingar som är bra att göra innan sin semester.

Frans- och brynfärg med formning av bryn – Helt klockrent att göra inför semestern. Oftast är man mer osminkad och då är det skönt att ha välvårdade bryn samt färg på fransarna. 

Lashlift med eller utan fransfärgning – Även lashlift (alltså permanent böjning av fransar) är något som underlättar på sommaren om du vill vara mer osminkad. När fransarna får en böj så ser de faktiskt ofta längre ut och blir mer iögonfallande. 

Fransförlängning – Helt klart bäst för den som vill ha ännu mer effekt. Här sätts syntetiska fransar på med hjälp av ett lim. Resultatet håller i cirka fyra veckor, sen är det dags att fylla på igen. 

Helkroppspeeling – Perfekt att få bort alla döda hudceller och den gråa vinterhyn. 

Vaxning – Gör en vaxning innan din semester så slipper du att släpa med dig rakhyveln. 

Med dessa behandlingarna så har man verkligen bra förutsättningar för att inte behöva göra lika mycket under själva semestern. 


Vad behöver man ha med sig när man ska åka bort?

Vad ska man då prioritera av sin hudvård när man ska åka iväg på semester. Faktorer som spelar in är såklart hur länge man ska vara iväg och vad man ska göra. Självklart är det upp till var och en vad man tar med sig,  man vet ju själv om vad som är viktigast för sin hud, men jag tänkte ge lite tips som gör att du kanske inte behöver ha med så mycket. 

Cremé – ett tips att ha cremé en som du kan använda både på dagen och natten, så slipper du ha med dig två olika. 

Dagcremé med solskydd i – om du inte aktivt ska sola så är det smidigt att ha en cremé som har SPF, glöm inte att återapplicera den under dagen

Färgad dagcremé – vill du slippa sminket men ändå jämna ut hudtonen lite så är en dagcremé med lite färg i ett bra alternativ

Micellärt vatten – bra att använda som rengöring om du har begränsat med tillgång till vatten på din resa, verkar även som ansiktsvatten. 

Gelmask – en svalkande och lugnande gelmask är alltid skön att ha om man känner att det hettar i huden efter en dag på stranden. TIPS: lägg ett tunt lager av masken och sov med. 

Många märken idag säljer sina produkter i resestorlekar. Vi på Grodan säljer även tommar burkar och sprayflaskor i ett resekit där du enkelt kan fylla över dina produkter inför resan. 


Andra saker att tänka på

Sol, vind, sand och vatten har en uttorkande effekt på huden. Rengör huden noga efter en dag på stranden med skonsamma och milda produkter som inte torkar ut huden. Använd produkter med mycket fukt under hela sommaren. Endel av oss blir lättare oljiga i huden på sommaren, använd en lermask i hela ansiktet eller på de partierna du vill för att jobba upp överflödigt talg.

Derma Defense – En färgad dagcremé som har SPF50, man får alltså tre-i-ett! Väldigt lätt och skön konsistens.

C25 cream – Ett serum i creméformat som även går att lägga som ögoncremé så att man inte behöver ha med en separat. 

Phyto corrective masque – Perfekt att lägga några kvällar i veckan istället för nattcremé för att boosta huden med fukt, samt lugna den.